Tag: serwetnik

serwetnik

Diabeł tkwi w szczegółach

Lokal gastronomiczny to nie jedynie budynek, jadło i kelnerzy, kucharze. To również klienci, wystrój wnętrza i jakże ważne menu. Nie chodzi tylko o sam zestaw potraw serwowanych przez kucharza, chodzi raczej o formę samego menu. Porządna restauracja ma porządną karta menu restauracji. Karta menu musi być czysta i przejrzysta. To dwie podstawowe cechy. Jeżeli nawet jest to zafoliowana kartka, to trzeba sprawdzić, czy folia nigdzie się nie odkleja. Jeżeli to książeczka, to należy obejrzeć każdą na koniec dnia i zobaczyć czy nie znalazły się wśród kartek jakieś okruchy. To niezmiernie istotne by menu było czyste, a co za tym idzie chciało się złożyć zamówienie. Ważne jest również to, by, co pewien czas dokonać przeglądu potraw i wyrzucić z menu te, które się są rzadko kupowane. Jeśli mamy ochotę wprowadzić jakieś zmiany w karcie potraw pamiętajmy, że nie można tego zrobić ręcznie. Trzeba na nowo wydrukować kartę dań. Nie piszmy nic i nie skreślajmy odręcznie, bo to nieestetyczne.

Czytaj dalej

Stylowe wnętrza.

Chyba większość z nas pragnie, aby wnętrze jego domu było wygodne, a ponad to funkcjonalne i urządzone elegancko. Taki efekt nie jest prosto osiągnąć, zwłaszcza spłacając praktycznie przez większość życia kredyt na naszą nieruchomość i w związku z tym nie bardzo jesteśmy w stanie pozwolić sobie na wydawanie kasy na prawo i lewo.
Czytaj dalej